GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Örökségtől örökségig

: Örökségtől örökségig

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Századvég Kiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

235 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9638384506

tartalom:

"A szerző az 1990-től 1994 elejéig tartó időszak, a rendszerváltozás, illetve az első szabad választások utáni Magyarország négy évének gazdaságát, gazdaságpolitikáját vizsgálja könyvében. A makroökonómiai alakulások trendjeit elemzi, a négyéves folyamat mérlegét készíti el. Messzebbről indít azonban; híven a könyv címében megadott programhoz, elsőül azt veszi leltárba, hogy mit, milyen gazdaságot, milyen gazdasági programokat örökölt az Antall-kormány. Ennek szemrevételezése alapján azt állapítja meg, hogy a rendszerváltozás - gazdasági vonatkozásban - nem 1990 májusában indult, hanem jóval előbb, a Németh-kormány mindenképpen a rendszerváltozás kormányának is tekinthető. Az Antall-kormánnyal kapcsolatban először a különböző gazdasági programokat analizálja, majd szembesíti őket a megvalósulásokkal, az infláció, a munkanélküliség, a külkereskedelmi mérleg, a monetáris politika, az ipari és a mezőgazdasági termelés, a privatizáció stb. terén elért eredményekkel, illetve kudarcokkal. Nemcsak azt kutatja, hogy mi történt, hanem azt is, mi helyett történt valami, nemcsak azt vizsgálja, mit tett a kormány, illetve annak gazdasági miniszterei, de azt is, mit tehetett volna, mit mulasztott el, milyen alternatívák mellett haladt el, milyen lehetőségeket hagyott ki, milyen váltásokra kényszerült, vagy milyen téves választások nyomán haladt. A kötet erősen kritikus jellegű, végkicsengése az, hogy az 1990-es örökség sok szempontból jobb és reménytelibb volt, mint amit a Boross-kormány hagy majd utódjára. A mű gazdasági-gazdaságpolitikai elemzés, de tudatosan nemcsak szakemberek számára készült. A közgazdaságtudományban kevéssé járatos olvasó is jól követheti elemzéseit. Széles körben kelthet érdeklődést, és - pártállástól függően - lelkes helyeslést vagy merev elutasítást."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!