GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Piac és állami szabályozás

: Piac és állami szabályozás

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

469 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632220528

tartalom:

"A kötet a közgazdasági Nobel-díj 1982. évi kitüntetettjének, a chicagói iskola vezéralakjának írásaiból ad válogatást. Stigler életműve rendkívül gazdag, a közgazdaságtan jó néhány olyan alapvető területét öleli fel, amelynek ismerete ma, Kelet-Európában a gazdaságliberalizálási folyamatok elindításához elengedhetetlen. A könyv bevezető tanulmányában Stigler saját maga tekinti át életét, munkásságát. Ezt öt nagy témakör köré csoportosítva 24 tanulmány követi. Az Árelmélet című részben a szerző tökéletes versennyel, illetve oligopolversennyel kapcsolatos elmélete kapott helyet. A 2. rész - Monopólium és koncentráció címmel - Stigler ipargazdaságtani írásait tartalmazza. Ezek alapvetően a vállalatnagyság, a termelés volumenétől függő megtakarítások, a koncentráció és a piaci formák témakörét fogják át. A 3. rész - Piaci viselkedés - tartalmazza a szerző slágerírásait: az információ közgazdaságtanával kapcsolatos két nagy tanulmányát, amelyekben megvetette a szóban forgó diszciplína alapjait; a vertikális integráció elméletét megalapozó írását; valamint az oligopolista vállalatok keresleti görbéjének szakadásos jellegét vitató, nagy horderejű tanulmányát. A 4. rész - Állami szabályozás - Stigler állami befolyásolással, lobbyzással kapcsolatos közgazdaságtani gondolatait mutatja be. Az 5. rész - Közgazdaságtan és politika -kuriózum a magyar olvasóközönség számára : a közgazdászok politikai szerepvállalásával foglalkozó három tanulmány a neoliberális - az Egyesült Államokban konzervatívnak nevezett - közgazdasági gondolatkör átfogó, rendkívül színvonalas, de mégis könnyed, a szélesebb közönséghez szóló kifejtése. Ezekre a tanulmányokra jellemző finom humorú, elegáns, mindig észérvekre apelláló okfejtések Stigler profeszszor szellemi portréjának elengedhetetlen részei."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!