GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Rendszerszemléletű termelésvezetés, termelésszervezés

: Rendszerszemléletű termelésvezetés, termelésszervezés

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

562 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"E kötettel jelentős alapművet nyújtunk át az olvasónak a termelésvetetés, termelésszervezés témaköréről. A könyv mind ez ideig az egyik legjobb munka, amelyet az Egyesült Államokban az utóbbi években e témakörben kiadtak. Több nyelvre lefordították; a külföldi kiadások között elsőként látott napvilágot a szovjet kiadás. A könyv a rendszerszemlélet határozott és világos rendezőelvei segítségével átfogja és egységes felfogásban bemutatja a termelésvezetés, termelésszervezés szerteágazó ismeretanyagát. A témakör szempontjából hasznosítja és magas fokon szintetizálja a különböző tudományágak pl. a vezetés- és szervezéstudomány, az üzemgazdaságtan, a döntéselmélet, a valószínűségelmélet és matematikai statisztika önálló fejlődése során felhalmozott eredményeket. Különös érdeme, hogy a termelőrendszert nem elszigetelten és önmagában, hanem a környezettel való szoros kapcsolatában ábrázolja. Ez a rendszer nem szigorúan determinált, mint ahogyan a valóságban működő rendszerek sem azok. A kockázat és bizonytalanság tényét elkerülhetetlen adottságként kezeli, s ennek megfelelő módszereket alkalmaz a vezetési és szervezési problémák megoldására. A tartalmi színvonal mellett érdemes kiemelnünk, hogy a könyv a szakterminológia tekintetében bizonyos "hídverést" jelent a hazai, illetve a nyugati vezetési és szervezési módszerek között. E tekintetben - ahol lehetett - alkalmazkodtunk a hazánkban elfogadott felfogáshoz, ez azonban nem volt és nem is lehetett minden esetben célunk. A könyv, megfelelően értékelve, minden bizonnyal jelentősen hozzájárul a vezetési és szervezési ismeretek bővítéséhez és ezzel nagy segítséget jelent a vállalati szervezés és vezetés színvonalának emelésével kapcsolatos feladatok jobb megoldásához."

leírás:

Néhány helyen aláhúzgálva, jegyzetelve.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!