GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Stratégiai menedzsment

: Stratégiai menedzsment

Kiadás:

Budapest, 2005

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

262 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631627926

tartalom:

"A fejlett tőkés országokban már több évtizede alkalmazzák a stratégiai menedzsment módszereit, amelyek segítenek a versenyhelyzetben lévő vállalatoknak, hogy hatékony választ adjanak a környezeti kihívásokra. A piacgazdaság kialakulásával hazánkban is gyökeresen megváltozott a gazdasági szervezetek tevékenységét behatároló környezet. Az e témával kapcsolatos legújabb ismereteket tárja olvasói elé ez a könyv. Bemutatja a vállalat viselkedését meghatározó érdekcsoportokat, a vállalatvezetés, illetve a tulajdonosok törekvéseit összefoglaló vállalati küldetést. Vizsgálja a versenykörnyezetet, értékeli a szervezetek belső erőforrásait, erősségeit és gyengeségeit. Megismertet a környezeti fenyegetéseket és lehetőségeket feltáró úgynevezett SWOT-elemzéssel, az üzletági szintű elemzési módszerekkel, a portfólió- és életgörbe elemzésekkel. Felvázolja a különféle stratégiai alternatívákat és megvalósításuk feltételeit. Foglalkozik a stratégiával kapcsolatos egyéb lényeges kérdésekkel is, mint például: a szervezeti struktúra, a vállalati kultúra és a változásmenedzsment. Az egyes stratégiai módszerek gyakorlati alkalmazására konkrét esettanulmányok adnak példát. A szöveget számos ábra és táblázat teszi még érthetőbbé. A kötet külön értéke, hogy példáit jórészt a hazai gyakorlatból meríti. E példákra alapozva világos eligazítást ad a vállalati stratégia alkalmazóinak. A fejezetek végén felvetett kérdések lehetővé teszik a téma önálló feldolgozását. Az olvasmányosan megírt könyv nemcsak a jövő szakemberképzésének, az új üzleti szemlélet meghonosításának nélkülözhetetlen szakkönyve, hanem a jelenlegi vállalatvezetőknek is sok tanáccsal, útmutatással szolgál a sikert hozó stratégia kidolgozásában."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!