GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Szociális és munkaerőpiaci politikák Magyarországon

Szociális és munkaerőpiaci politikák Magyarországon

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Közgazdaság Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

224 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9635932200

tartalom:

A piacgazdaságba történő átmenet Magyarországon fokozatos volt, amelyet megkönnyített korai kezdete az 1980-as évek közepétől. Az elhúzódó reformfolyamat nem volt mindig zökkenőmentes, többek között hosszan tartó teljesítménycsökkenést, és ennek következményeként növekvő munkanélküliséget, különösen tartós munkanélküliséget okozott. A szociálpolitika területén Magyarországnak nehéz politikai választásokkal kell szembenéznie, hiszen a munkanélküliek, az idősek és a rokkantak, a gyermekes családok, valamint az alacsony jövedelmű háztartások részére Juttatandó készpénztranszferek gyorsan növekednek, miközben a költségvetés bevételi forrásai messze elmaradnak. Ez a jelentés utal arra, hogy a szociális védelem erős és életképes rendszerének kifejlesztése együtt kell járjon a gazdasági megerősödéssel, a társadalmi átalakulásokkal. Valójában ezek sikere egymástól függ. A jelentés a magyar hatóságoknak arra a felkérésére válaszul született, hogy készüljön felmérés az átmenet folyamatának a hátrányos helyzetű csoportokra gyakorolt hatásáról. Azon reformok problémáira, és jövőbeni kilátásaira koncentrál, amelyek könnyíthetnének a szűkös magyar forrásokra nehezedő nyomáson, miközben hatékonyabb és méltányosabb politikákat tesznek lehetővé. Tekintettel a rövidtávú kényszerítő hatásokra, bizonyos átmeneti intézkedések is szükségessé válhatnak.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!