GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Társadalompolitikai tanulmányok

: Társadalompolitikai tanulmányok

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Pedagógia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Társadalomtudományi Könyvtár

Terjedelem:

425 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632808797

tartalom:

A szerző részben már megjelent, részben még publikálatlan írásait gyűjtötte össze tanulmánykötetében. Az egyes írások különböző oldalakról, de egyetlen problématerületet térképeznek fel: a szociál- és társadalompolitika konkrét gyakorlatában miként jutnak érvényre a szocialista társadalom alapértékei - elsősorban az egyenlőtlenségek kiküszöbölésének igénye -, illetve hogy milyen hibás mechanizmusok gátolják e törekvést. Középponti helyen foglalkozik a szerző az oktatási- és iskolarendszerrel, amely a meglevő egyenlőtlenségek csökkentésének egyik leghatékonyabb eszköze lehet. Feltárja azokat az ellentmondásokat, amelyek egyrészt e jogos igény, másrészt a magyar iskolarendszer valósága, illetve a pedagógustársadalom önértékelése között feszülnek. A "csoportmobilitás" kategóriáját bevezetve keres választ arra a kérdésre, hogy miért vált a magyar társadalom az utóbbi évtizedben kevésbé "nyitottá", mint korábban, a felszabadulás utáni évek nagy átalakulásai nyomán várni lehetett volna. Sokoldalúan vizsgálja e viszonylagos megmerevedettség gazdasági és kulturális okait. Több tanulmány foglalkozik a jövedelempolitika, az adózás és általában a tásadalmi újraelosztás mechanizmusával összefüggő szociológiai problémákkal is. A kötet minden írását az elvek és a gyakorlat összevetésének szándéka, a reális lehetőségek józan feltárása jellemzi.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!