GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Földértékadó vagy földosztás?

: Földértékadó vagy földosztás?

Kiadás:

h. n., 1918

Kiadó:

Benkő Gyula Grill-féle Könyvkereskedés

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Mezőgazdaság általában

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

29 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Az eddig lefolyt üléseken több felszólaló ur azt az irányt képviselte, amelyet közönségesen Henry Georgizmusnak, vagy földreformer iránynak nevezünk. A földreformerek tudvalevően arra törekszenek, hogy a föld tiszta jövedelme, amelyet eddig a föld birtokosa élvezett, ezentul ne az egyes földbirtokosé, hanem az összességé legyen. Ennek az elvnek a gyakorlati megvalósítása végett azt követelik, hogy az állam (illetőleg megye, vagy község) vessen ki minden földbirtokra olyan nagy adót, hogy ez az adó körübelül akkora legyen, mint az a haszonbérösszeg, amelyet egy bérlő fizetne a földhasználatáért. Vagyis, hogy az állam adó alakjában foglalja le maga számára a teljes földjáradékot." [...] "A kisgazda földéhsége nem földjáradék-éhség, hanem munkaalkalom-éhség. A munkabérből keservesen megtakarított pénzzel, amelyet egy hold földért ad, a munkához való jogot váltja meg és aki a kisember földjére földértékadót vet ki, az nem a munkanélküli jövedelmet, hanem a munkához való jogot adóztatja meg. Aki ezt igazságosnak tartja, annak az igazságról különös fogalmai vannak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!