GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
A középkori ember világképe

: A középkori ember világképe

Fordító:

Kiadás:

h. n., 1974

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Művelődéstörténet Egyetemes történelem Szociológia Vallás vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

296 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630901838

tartalom:

˝A mai ember az elmúlt korok kutúrájáról a fennmaradt tárgyi és írásos emlékek alapján alkothat képet. A középkor gazdag kultúráját is számos forrás - krónikák, hősköltemények, trubadúrdalok stb. - tárja elénk. Felvetődik azonban a kérdés: ugyanazt jelentik-e a mai ember számára a középkori irodalom vagy képzőművészet alkotásai, amit a feudalizmus korában élő embernek jelentettek? Nem akkor értjük-e meg jobban egy történelmi kor kultúráját, ha azt próbáljuk meg felderíteni, mit mondtak az irodalmi és művészeti alkotások a korabeli embernek? E könyv szerzője, A. J. Gurevics szerint bármely kor irodalma, művészete csak a korabeli élet és gondolkodás megértésével együtt tárul fel teljes gazdagságában. Ezért a középkor kultúrájának rekonstruálásához elengedhetetlennek tartja a középkori ember hétköznapi tudatának - szociálpszichológiájának - feltérképezését. Könyvében azt kutatja, hogy mit jelentettek a feudalizmus korában élő ember számára a tér és az idő, a gazdagság és a szegénység, a jog és a munka fogalmai, hogyan rendezte a világ dolgait e fogalmak segítségével sajátos világképpé.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!