GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
A közgazdasági gondolatok fejlődése

: A közgazdasági gondolatok fejlődése

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

298 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632214544

tartalom:

"A világgazdaság válságtünetei, a tőkés és a szocialista országok ebből fakadó gazdaságpolitikai gondjai, valamint a különböző közgazdasági iskolák próbálkozásai az említett problémák megoldására a szakmai köröket messze meghaladó érdeklődést váltanak ki a közgazdaságtudomány történeti fejlődése, megközelítési módjai és módszerei iránt. Az ilyen irányú érdeklődés kielégítését szolgálja ez a mű, amely Angliában a Joan Robinson és e könyv szerzője által szerkesztett "Modern Cambridge Economics" sorozatban jelent meg. A könyv - viszonylag kis terjedelemben - azt kívánja bemutatni, miként hatottak az elméleti közgazdászok nézetei a mindenkori gazdaságpolitikai döntésekre a közgazdasági elméletek fejlődésének mintegy 250 éves történetében. Nem a különböző elméletek részletes leírása a fő cél, hanem a közgazdasági gondolkodás jelentős fordulópontjainak a megkeresése a modern közgazdaságtan eredetétől, Smith, Ricardo, a neoklasszikusok és Marx nézetein keresztül egészen a keynesi forradalomig, majd a közgazdaságtan Keynest követő megosztottságáig. Eközben persze mód nyílik arra is, hogy az olvasó megismerkedjen a közgazdaságtan vezető teoretikusainak alapvető nézeteivel és módszereivel, s ezáltal könnyebben eligazodjon korunk meglehetősen zűrzavaros közgazdasági "nézetözönében"."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!