GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
A leíró földrajz alapvonalai I. kötet. Európa

: A leíró földrajz alapvonalai I. kötet. Európa

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1925

Kiadó:

Királyi Magyar Egyetemi Nyomda

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

380 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"[...] szövegem, célja, hogy nemcsak a főiskolai ifjúság és tanítók-tanárok, hanem egyúttal a művelt közönség kezébe rövid, tudományosan megalapozott, de lehetőleg közérthető, teljes leíró földrajzot adjon; feladata, hogy megrajzolja a Föld különböző részeinek képét és a politikai és gazdasági élet megértését is elősegítse. Jelen kiadásból, hogy a lényeget lehetőleg jól kidomborítsam, sok részletet elhagytam, úgyhogy terjedelme alig haladja meg az előbbi kiadás felét. A természetes tájakra való részletes tagozódást azonban, amely már az atlasz-szövegnek is ismertetőjele volt, meghagytam, mert egész országok általános leírásával, vagy a politikai határok közé szorításával a tájak annyira különböző sajátossága elmosódik. Bár a tömör és választékos stílusról le kellett mondanom, arra törekedtem, hogy az világos és élvezhető legyen."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!