GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
A magyar falu középkori településrendje

: A magyar falu középkori településrendje

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

237 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Magyarországon a XIII-XV. század nagy horderejű változásai alakították ki véglegesen azt a feudális gazdasági és társadalmi rendet, amely félezer éven át, egészen a régire szervesen ráépülő "modern" fejlődésig érvényben maradt. Az európai szakirodalom már évtizedekkel ezelőtt megdöntötte azokat az elképzeléseket, amelyek szerint korszerű településtípusaink lényegében évezredek óta változatlanok, s eredetük etnikai különbségekre vezethetők vissza. Helyettük a kutatás a középkori gyökerekből kibontakozó, és szüntelenül módosuló formájú falvak képét tárja elénk. A szerző ebbe az európai képbe illeszti bele a magyar település-alakzatokat. A korábbinál jóval biztonságosabb alapokból kiindulva, új módszerrel határozza meg a magyar falvak és határaik egykori megjelenési formáit, elemzi a soros-utcás, a halmazos, a magános települések, a törpefalvak és változataik keletkezésének, belső elrendezésének, használatának problematikáját. A sorok között megelevenedik az egykori magyar falvak mindennapi élete is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!