GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
A magyar mezőgazdaság a XVIII. században

: A magyar mezőgazdaság a XVIII. században

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Magyar történelem Mezőgazdaság általában

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Agrártörténeti tanulmányok

Terjedelem:

194 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630519100

tartalom:

Wellmann Imre (1909-1994) az európai újkori agrártörténet világhírű szakértője. Már 36 éves korában az Akadémia tagja lett. 1933-ban írta első jelentős munkáját a gödöllői Grassalkovich-uradalom gazdálkodásáról. 1938-ban a Századok társszerkesztője lett. 1949-ben politikai okokból megfosztották akadémiai tagságától. 1956-ban a levéltári Forradalmi Bizottság elnökeként vett részt a forradalomban. Az 1961-62. évi politikai enyhülés után a Mezőgazdasági Múzeumban osztályvezetővé, majd főigazgató-helyettessé nevezték ki. A múzeum az egyik védettséget élvező műhelye volt a 1960-70-es évek szellemi életének, ahol Wellmannt nemcsak mint félreállított akadémikust, hanem mint töretlen kedvű kutatót is becsülték. Az 1970-es évek közepén többször megjelent a Történettudományiban, a frissen megalakult Történetírás Történeti Osztály külső munkatársaként. Amikor a rendszerváltás után rehabilitálták, visszakapta méltó helyét a tudományos közéletben, már 80 esztendős volt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!