GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
A vaspálya túlsó oldalán. A MÁV Miskolci Járműjavító Üzem története. 1859-1975

: A vaspálya túlsó oldalán. A MÁV Miskolci Járműjavító Üzem története. 1859-1975

Kiadás:

Miskolc, 1975

Kiadó:

MÁV Miskolci Járműjavító Üzem

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Vasút

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

391 p., ill.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A MÁV Miskolci Járműjavító Üzem telephelye 1859-ben alakult, az akkori Tiszavidéki Vasúttársaság vasútépítési tervei szerint. Ez a vasúti járműveket, gőzmozdonyokat és vasúti kocsikat javító üzem tehát 116 éves múltra tekinthet vissza, és Miskolc város legrégibb, ma is ugyanazon a telephelyen működő ipari üzemének tekinthető. Miskolc helytörténeti adattárában nem sok forrásmunka található a város legrégibb üzeméről, és egyébként is bővebb vasúttörténet - néhány tanulmánytervtől eltekintve - Miskolc vonatkozásában még nem látott napvilágot, illetve könyv formájában nem jelent meg. 1959-ben a MAV Miskolci Járműjavító Üzemi Vállalat 100 éves fennállási évfordulójára megjelent egy 32 oldalas füzet, amelyet az üzem közel másfél ezer dolgozójának tájékoztatására adtak ki, de a nagyvonalú, rövid tartalom sejttetni engedte, hogy sokkal gazdagabb az az anyag, amely egyrészt ipartörténeti, másrészt munkásmozgalmi vonatkozásban feltárásra vár. A most kiadásra kerülő üzemtörténet részletes ismeretet nyújt a 116 éves üzem életéről."

leírás:

A lapok kissé "fodrosak", feltehetően nedves helye tárolták a könyvet.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!