GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
A világgazdaság kis enciklopédiája

: A világgazdaság kis enciklopédiája

Kiadás:

Budapest, 1941

Kiadó:

Renaissance Könyvkiadóvállalat

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Lexikon Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

223 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A világgazdaság nagy kérdései foglalkoztatnak ma mindenkit. Az igazságos újjárendezés, a nyersanyagforrások megosztása, a földreform és a telepítés, a szabadkereskedelem és az autarkia, az életterek és a nagytérségek, a természetes és a pótanyagok harca, a munkanélküliség és a kivándorlás, a túlnépesedés és a túltermelés, a régi és az új pénzrendszer, a társadalompolitika és a jövedelemmegoszlás, az adók és a közterhek, a hatalmi csoportok gazdasági erőviszonyai, a hadigazdálkodás és a háborús pénzügyek és még sok más probléma felől kívánnak az olvasók tájékozódni. De eddig hiányzott a könyv, amely egybefoglalja az újat - aminek tudása nélkül az ember elszakad az eseményektől - és a régit, ami nélkül nem értheti meg az újat. A világgazdaság kis enciklopédiája ezt a hiányt igyekszik pótolni. Egyetlen, olcsó kötetben összefoglalja mindazt az elméletet és gyakorlatot, gazdaságpolitikát és gazdaságtörténetet, statisztikát és társadalomtudományt, amire a művelt olvasónak szüksége van, hogy korunk eseményeit és áramlatait megértse. Lexikon-formában, hogy benne pillanat alatt mindent meg lehessen találni, de nem száraz lexikon stílusban, hanem a magyar publicisztika legjobb hagyományait követő könnyed, lendületes nyelven. Akik pedig részletesebben meg akarják ismerni a kérdéseket, azok a könyvben az irodalmi tájékoztatót is megtalálják. Azt reméljük, a szakemberek és a laikusok egyaránt örömmel fogják üdvözölni a világgazdaság kis enciklopédiáját."

leírás:

A borító elválik a könyvtesttől.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!