GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Cukorrépa-termesztőknek a fehércukorhozamról

, : Cukorrépa-termesztőknek a fehércukorhozamról

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Kereskedelem Élelmiszeripar

Terjedelem:

294 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632316347

tartalom:

"A termelőt nagyon sokszor anyagilag károsítja, ha átadott répájának a cukortartalma ingadozik. A szerzőknek az volt a szándékuk, hogy ennek megelőzésében a termesztők segítségére legyenek. Könyvük első részében a cukorrépa azon és mérhető tulajdonságait elemzik, amelyek a különböző tényezők hatására lényegesen változnak, és mérvadó szerepük van a feldolgozásban is, a termesztésben is. Ismertetik e tulajdonságok mérési elveit (pl. a termelőt is érdeklő mintavételt), és hogy e jellemzők alakulása milyen hatással van a cukor gyártástechnológiájára és a cukorhozamra.
A könyv második részében azzal foglalkoznak, hogyan hat a termesztés a cukorrépa mérvadó tulajdonságaira. A genetikus, az ökológiai, az agrotechnikai tényezők és a répatárolás hatását egyaránt vizsgálják. A mű tehát nem termesztési és nem gyártástechnológiai szakkönyv - mindkettőnél kevesebb és több is. Nem foglalkozik a termesztés és a gyártástechnológia részleteivel, viszont részletesen kitér arra, hogy a termesztés hogyan befolyásolja a répa tulajdonságait, és ezek változása miként hat a gyártás egyes részleteire.
Ez a könyv a cukorgazdaság szakemberei, a mezőgazdasági és az ipari ágban dolgozók számára egyaránt hasznos. Közülük is elsősorban a termelőknek, a termelést és a feldolgozást vezető mérnököknek, technológusoknak ajánljuk."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

5 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!