"A termelőt nagyon sokszor anyagilag károsítja, ha átadott répájának a cukortartalma ingadozik. A szerzőknek az volt a szándékuk, hogy ennek megelőzésében a termesztők segítségére legyenek. Könyvük első részében a cukorrépa azon és mérhető tulajdonságait elemzik, amelyek a különböző tényezők hatására lényegesen változnak, és mérvadó szerepük van a feldolgozásban is, a termesztésben is. Ismertetik e tulajdonságok mérési elveit (pl. a termelőt is érdeklő mintavételt), és hogy e jellemzők alakulása milyen hatással van a cukor gyártástechnológiájára és a cukorhozamra.
A könyv második részében azzal foglalkoznak, hogyan hat a termesztés a cukorrépa mérvadó tulajdonságaira. A genetikus, az ökológiai, az agrotechnikai tényezők és a répatárolás hatását egyaránt vizsgálják. A mű tehát nem termesztési és nem gyártástechnológiai szakkönyv - mindkettőnél kevesebb és több is. Nem foglalkozik a termesztés és a gyártástechnológia részleteivel, viszont részletesen kitér arra, hogy a termesztés hogyan befolyásolja a répa tulajdonságait, és ezek változása miként hat a gyártás egyes részleteire.
Ez a könyv a cukorgazdaság szakemberei, a mezőgazdasági és az ipari ágban dolgozók számára egyaránt hasznos. Közülük is elsősorban a termelőknek, a termelést és a feldolgozást vezető mérnököknek, technológusoknak ajánljuk."
GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Hangyál Károly, Vukov Konstantin: Cukorrépa-termesztőknek a fehércukorhozamról
Kiadás:
Budapest, 1983
Kiadó:
Kategóriák:
Gazdaságtörténet Kereskedelem Élelmiszeripar
Terjedelem:
294 p.
Kötésmód:
papír
ISBN:
9632316347