GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Eredmények a lakáskultúra-vizsgálatából, 1974-1978

: Eredmények a lakáskultúra-vizsgálatából, 1974-1978

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Népművelési Propaganda Iroda

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Magyar történelem Statisztika Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

88 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9635625693

tartalom:

"A Népművelési Intézetben 1972 óta folyó Lakáskultúra-vizuális kultúra című kutatás színterei: Borsod-Abaúj-Zemplén megye Zala megye, valamint két budapesti lakótelep. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: Telkibánya és környéke, Sárospatak és környéke, Bekecs, Miskolc, Mályinka. Zala megyében: Nagykanizsa és környéke, Galambok, Zalaegerszeg. A terepszemle során egy-egy település épület- és lakásállományának felmérése, a levéltári és szakirodalmi adatok begyűjtése után véletlenszerű kiválasztással készítettünk fotókat és statisztikai adatgyűjtést. Ezután került sor a lakberendezési típusok és demográfiai mutatók együttes figyelembevételével a kérdőíves, interjús, interieur-fotós felvételezésre. A tipikus lakásokban bútorozott alaprajzok és inventáriumok is készültek. A kutatás alapcélkitűzése: az általános vizuális kulturális szint jellemzőinek leírása a mindennapi esztétikum megjelenési területének, a lakáskultúrának a tükrében. A lakáskultúra, a köznapi vizuális kulturális szint szorosan összefonódik a lakberendezési szokásokkal, a lakásmóddal és így ezeken keresztül az életmóddal, az életminőséggel, egy társadalmi csoporthoz tartozással, a mobilitással, a munkamegosztásban elfoglalt hellyel, a család-struktúrával. A lakás presztízs-szimbólum is a biológiai, kommunikációs, munka funkciók kielégítése mellett. Az egyéni és csoport-törekvésekről nyújt tükörképet."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!