GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Föld és társadalom

: Föld és társadalom

Kiadás:

Budapest, 1911

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Politika Közgazdaság Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Szociológiai Könyvtár

Terjedelem:

322 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Dániel Arnold (Tata, 1878 - Nagy-Britannia, 1968.) közgazdász, közíró. Néhány évig a budapesti tudományegyetem hallgatója volt, majd tanulmányait megszakítva újságíró lett. A szociáldemokrata mozgalomba a 20. század első éveiben kapcsolódott be. Az MSZDP XII. kongresszusán (1905) állást foglalt a szegényparasztság és a nemzetiségek szervezése mellett. Figyelme mindinkább az agrárkérdésre irányult. A Huszadik Század állandó cikkírója volt. 1918 őszén földosztást javasolt. 1919-ben Svájcban, 1934-ig Bécsben, 1934-től Csehszlovákiában élt, majd Angliába távozott. A húszas években ismét felvette a kapcsolatot az MSZDP-vel és közreműködött a párt 1930-as agrárprogramjának elkészítéséban. A brit kormány mezőgazdasági szakértőjeként tevékenykedett. A II. világháború alatt Londonban az angliai magyar antifasiszta emigrációval tartott kapcsolatot. Az 1940-es évektől több agrárkérdéssel foglalkozó tanulmánya jelent meg Angliában.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!