GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Gazdasági fejlődés és irányítási módszerek Magyarországon

: Gazdasági fejlődés és irányítási módszerek Magyarországon

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

238 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A könyv első két fejezete elemzi az el-múlt húsz év fontosabb gazdaságpolitikai intézkedéseit és hatásukat. Ezen belül foglalkozik azzal a gazdasági örökséggel, amit a régi rendszer a háború után a demokratikus Magyarország számára hátrahagyott. Elemzi a felszabadulást kővető korszak kiemelkedő eseményeit, a földreformot, az államosításokat, a stabilizációt, a hároméves terv beindítását. Olyan intézkedéseket és tényeket tárgyal, mint az első ötéves terv és annak felemelése, az 1951-es ár- és bérreform, az úgynevezett új kormányprogram gazdasági intézkedései, a kettős vonalvezetés éveinek gazdasági eseményei stb. A továbbiakban elemzi az ellenforradalom utáni időszak gazdaságát, az életszínvonal emelésére tett intézkedéseket, a konszolidáció éveit, a mezőgazdasági kollektivizálás körülményeit és lefolyását, a második hároméves terv és a második ötéves terv céljait és megvalósítását. A szerző visszapillant az elmúlt 20 év során megtett fejlődésre, és számos összehasonlítást közöl a háború előtti Magyarország adataival. Ezt követően Magyarország jelenlegi gazdasági helyzetét mutatja be a nagyvilágban és a szocialista táboron belül. A gazdaságirányítás reformjáról szóló fejezet nem a reform részletes ismertetését tűzi ki célul, hanem inkább azokkal az előzményekkel foglalkozik, amelyek a reform kidolgozását szükségessé tették, és azokkal a körülményekkel, amelyek a reform megvalósításával kapcsolatosan fennállnak. A könyv utolsó fejezete gazdaságfejlesztésünk és beruházási politikánk koncepcióiról tartalmaz fejtegetést. A szerző a szakember és a felelős vezető tapasztalatainak és kutatásainak szerencsés ötvözetét nyújtja e műben. Ajánljuk a politikai és gazdasági élet minden szintű vezetőjének, annál is inkább, mert a megírás módja tömör és világos."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!