GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Győr város és megye hadtörténete 1848-49-ben

: Győr város és megye hadtörténete 1848-49-ben

Kiadás:

Győr, 1998

Kiadó:

Győr-Moson-Sopron Megye Győri Levéltára

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Helytörténet Hadtörténelem

Terjedelem:

396 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9637228144

tartalom:

Győr város és megye több alkalommal is kiemelkedő szerepet játszott Magyarország katonai történetében. A 16-17. század folyamán Győr volt a Magyar Királyság egyik legfontosabb vára, amelynek elvesztése (1594), majd visszafoglalása (1598) a török ellen vívott tizenötéves háború egyik legfontosabb eseménye volt. Győrnél vívták a magyar nemesi felkelés csapatai legjelentősebb ütközetüket 1809-ben Napóleon fogadott fiának, Eugéne Beauharnais-nak csapatai ellen, s noha a körülményekhez képest jól megállták helyüket, a „győri vitézség" később ezzel ellentétes értelmű fogalommá, a korszerűtlen, rosszul vezetett és alkalmatlan nemesi felkelés intézményének szinonimájává vált.
Győr város és megye 1848-49-es hadi krónikája kicsiben tükrözi az egész ország hadtörténelmét. Itt is az elsők között kezdődött meg a nemzetőrség szervezése, majd az első 10 honvédzászlóalj közül az ötödiket Győrben állították fel...

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

3 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!