GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Közgazdaság és történelem-a gazdaságtörténet válaszútjai

: Közgazdaság és történelem-a gazdaságtörténet válaszútjai

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Korunk Tudománya

Terjedelem:

95 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630513080

tartalom:

"A kötet a gazdaságtörténet tárgyának és módszereinek kialakulását vizsgálja, különös tekintettel a 19. századi klasszikus politikai gazdaságtan és a történetírás hatására. Szembeállítja az elsősorban egyedi jelenségekre koncentráló hagyományos történeti szemléletet a marxista felfogás társadalmi törvényszerűségekre alapozó szemléletével. Vizsgálja a 30-as, 50-es évek marxista gazdaságtörténet-írását, és bemutatja a modern polgári közgazdaságtan elméleti ösztönzését és hozzájárulását egy közgazdaságibb jellegű gazdaságtörténeti szemlélet kialakításához. Bírálja és értékeli a mai nyugati gazdaságtörténeti iskolák eredményeit, különös tekintettel azoknak nem megfelelő megközelítésére. A tanulmány befejező része a modern gazdaságtörténet-írás néhány olyan elméleti kérdését vizsgálja, mint a történeti és gazdasági látásmód egysége, a törvényszerűség értelmezése, a struktúra és az idő kérdése."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!