GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Magyar feudalizmus, magyar parasztság

: Magyar feudalizmus, magyar parasztság

Kiadás:

Budapest, 1943

Kiadó:

Cserépfalvi

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

142 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A szerző, aki a magyar nép érdekeinek hű sáfára, új könyvében a magyar feudalizmus, és viszonyát a magyar parasztsághoz írta meg. Ismerteti az ősi osztálynélküli társadalmat és a magyarság nomád életformáját, majd nagy körültekintéssel tárgyalja az európai környezetbe beilleszkedő magyarság sorsát, a szabad életforma és a feudalizmus ütközését s a paraszti társadalom kialakulását. A feudalizmust sohasem fogadta el a magyar nép, állandóan kísérletezett, hogy levesse magáról a reája nem illő kereteket, nagy forradalmakban és szabadságharcokban nyilvánította politikai érettségét és a szabad élet utáni vágyát. Múltja méltóvá teszi arra, hogy bármi történjék is Európában, megfelelő helyet kapjon az éj, szabad társadalomban. Kovács Imre könyve élmény és biztatás mindazoknak, akik szabadon akarnak élni."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!