GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Magyarország és a globalizáció

: Magyarország és a globalizáció

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Osiris Kiadó

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Magyar történelem Politika Egyetemes történelem Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Osiris Könyvtár

Terjedelem:

446 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963389521

tartalom:

"A szerző hat fejezetben foglalja össze gondolatait. Az első fejezet az emberi létezés alapellentmondásait elemezve a modernitás létroncsoló természetének filozófiai mélyszerkezetét írja le. A második fejezet a Nyugat civilizációjának felemelkedését elemzi. Feltevése szerint a nyugati modernizáció születése pillanatától napjainkig kettős létagresszió nyomása alatt tartja a világot. A harmadik fejezet azt a rejtett hatalomszerkezetet tárja fel, amely a planetárissá táguló Nyugat számára korlátlanná tette a külső és belső természet értékmezőinek gátlástalan felélését. A negyedik fejezet az ökológiai és humán reprodukciós válság, illetve a globalitás kapcsolati rendszerét vizsgálja. Az ötödik fejezet a "szocializmust" mint oligarchikus politikai kapitalizmusra és mint a nyugati modernizáció kihívására adott hamis választ írja le. Végül a hatodik fejezet a kelet-európai rendszerváltozás rendszerének bukását és az ebből eredő ontoszociális kihívások mélyszerkezetét elemzi."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!