GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Magyarország és a tudományos-technikai forradalom

: Magyarország és a tudományos-technikai forradalom

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

222 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A munka a tudományos-technikai forradalom főbb, általános vonásaiból indul ki: abból, hogy a gyors ütemű műszaki haladás eredményeként megváltozik a termelésben az ember szerepe, a természeti környezet, és szükségszerűen megnő a társadalmi termelés szervezettsége is. Foglalkozik azzal a kérdéssel, hol van a határa a kapitalizmusban a tudományos-technikai forradalom kibontakozásának. Hazánk és a tudományos-technikai forradalom kapcsolatát vizsgálva Szakasits D. György nemcsak a materiális tényezőket, a termelőerők anyagi elemeit tartja fontosnak. Koncepciójából következik, hogy ezekkel legalábbis egyenrangúnak érzi az olyan, kevésbé kézzelfogható tényezők szerepét, mint az általános és szakmai képzettség, a termelés társadalmi szervezettsége, a tudomány és a termelés kapcsolata, a vállalati munka korszerűsítése, az üzemi demokrácia stb.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!