GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Magyarországi textilmanufaktúrák a 18. században

: Magyarországi textilmanufaktúrák a 18. században

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Magyar történelem Technikatörténet Ipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

254 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A 17. század óta gombamódra terjedtek el Nyugat-Európában a textilmanufaktúrák és ebből a történeti jelentőségű fejlődésből Magyarország is kivette a részét. A munka részletesen ismerteti kereken száz, nagyrészt eddig ismeretlen hazai gyapjú-, len-, selyem- és pamutmanufaktúra levéltári anyaga alapján textiliparunk 18. századi kialakulását. A vállalatok zöme nem érte meg a 19. század fordulóját, de pl. a Valero-selyemmanufaktúra és a sasvári kartonnyomó a szabadságharc idején bukott csak el, a gácsi posztógyár pedig az első világháborút is túl élte. A munka elemzi azokat az okokat, amelyek a hazai manufaktúrák versenyképességét csökkentették, mint pl. a társadalom fejletlensége, tőkehiány szakszerűtlen vezetés és a bécsi udvar gazdaságpolitikája. Átfogó képet ad a kor textiliparra gyakorolt hatásáról. Rámutat végül, milyen módon mulasztotta el Magyarország textilipara a gyáriparba való átmenetet.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!