GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Nemzetközi kereskedelem és gazdasági növekedés

: Nemzetközi kereskedelem és gazdasági növekedés

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Közgazdaság Kereskedelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar társadalomtudósok a nagyvilágban

Terjedelem:

323 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632221486

tartalom:

"Az Egyesült Államokban élő szerző saját maga válogatta kötetét, amely több mint húsz év munkásságát fogja át. A könyvben szereplő tanulmányok szerves egységet alkotnak, valamennyi az iparfejlődés külgazdasági kapcsolatrendszerének témájához fűződik. Módszeresen, egyértelműen tárgyalja a komparatív előnyöket, az iparágon belüli szakosodást, a védővámokat, a fejlesztési stratégiákat, valamint az export és a gazdasági növekedés összefüggésének kérdéseit - a válogatás akár tankönyvként is olvasható, hasznosítható. A szerző munkáinak jelentős részét a Világbank számára készítette, ami lehetővé tette, hogy imponáló statisztikai adatbázissal, az országok széles körére végezze vizsgálatait. A könyvben bevezetett fogalmak és mérési módszerek valamennyi esetben azt a célt szolgálják, hogy valóságos országok, valóságos fejlődését elemezze velük. Ezek meggyőzően bizonyítják, hogy a világgazdaság tapasztalatai szerint a gazdaságorientált, a fokozatos struktúraváltásra épülő és a jövedelmi különbségeket nem korlátozó fejlesztési stratégiák a sikeresek, szemben az elzárkózó, az egyenlősdit szorgalmazó, voluntarista gazdaságpolitikákkal. A kötet végén a válogatás számára írt utószóban a szerző oldott hangnemben, színesen számol be életéről, munkáiról."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!