GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Reform és forradalom. A magyar mezőgazdaság strukturális átalakulása, 1945-1975

: Reform és forradalom. A magyar mezőgazdaság strukturális átalakulása, 1945-1975

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Magyar történelem Mezőgazdaság általában Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

282 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630512300

tartalom:

"A második világháború után a magyar társadalom átalakulása sehol sem volt olyan átfogó és gyökeres, mint falun. A földreform eltüntette a régi úri világot, megszüntette az évszázados úr-paraszt társadalmat. A kollektivizálás kimozdította a parasztságot a hagyományos termelésből és szemléletből. Milliónyi paraszt változtatott munkahelyet és életmódot, s a korszerű mezőgazdasági termelésbe lépő új nemzedék már nem paraszt. A munka első része a földreformról és a kisparaszti mezőgazdaságról szól, a második rész a kollektivizálásról és a nagyüzemi mezőgazdaság fejlődéséről számol be. Azt fejtegeti, hogy mi az alapja és mozgatója ennek a nagyszabású változásnak, hogyan alakította a modern technika és a tudomány az ember és a természet kapcsolatát. Bemutatja, hogyan függött össze falvaink változása a magyar társadalom nagy problémáival. Áttekinthetően ismerteti a gazdasági jelenségeket, a termelőerők és termelési viszonyok kapcsolatát, a gazdasági törvények objektivitását, a tudatos beavatkozás lehetőségeit és határait, a termelés alapfeltételei közötti összhang törvényét."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!