GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Széchenyi István válogatott írásai

: Széchenyi István válogatott írásai

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Magyar irodalom Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

469 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A múlt század első felében hatalmas mozgalom indult meg annak érdekében, hogy Magyarország kiemelkedjék a feudalizmus keretei közül. E mozgalomnak egyik legnagyobb alakja volt Széchenyi István. A fiatal arisztokrata már korán észrevette azt az éles különbséget, amely hazáját a nyugat-európai országoktól elválasztotta. Ettől kezdve mint gyakorlati politikus és író nagy erővel küzdött az elmaradottság felszámolásáért. Ezt a küzdelmet, amely nem volt mentes megalkuvásoktól és megingásoktól, több mint harminc éven át folytatta.
Ez a válogatás írásainak sorrendjében közöl szemelvényeket, amelyek világot vetnek tevékenységének sokoldalúságára, mély hazafiasságára, ugyanakkor hibáira is. A könyvet a marxista történetírás szempontjai alapján Barta István állította össze, és bevezető tanulmányában kitűnően jellemzi a nagy magyar reformert.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!