GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Világvárosok, nagyvárosok

Világvárosok, nagyvárosok

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Egyetemes történelem Szociológia Európa

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

532 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A 20. század egyik fontos társadalmi jelensége az urbanizáció. E folyamaton belül mind több és több nagyváros kialakulásának lehetünk tanúi. A könyv ismerteti azokat az okokat, amelyek a milliós városok gyors szaporodását, nagy városegyüttesek népességi és termelési tömörülések, agglomerációk kialakulását idézik elő. Miben különböznek a világvárosok a nagyvárosoktól? Melyek azok a funkciók, tevékenységek, amelyek csak a világvárosokat jellemzik, melyek a nagyvárosok jellemzői? Megismerjük a nagyvárosok szerkezetét, fejlődésük problémáit, a jövő városainak reális és irreális terveit. Az általános urbanizációs problémákon túl 14 nagyvárost mutatnak be a szerzők. A kiemelt városok mind egy-egy típust képviselnek a történelmi kialakulás, a gazdasági, ipari koncentráció vagy a városszervezési megoldások szempontjából. Így a szocialista városok közül Moszkva, Varsó, Prága, Budapest; London az agglomeráció történelmi típusa, Párizs, Bécs, Róma, Koppenhága és Stockholm a megtervezett agglomeráció példája. Az amerikai agglomerációk közül New Yorkot és Chicagót, Ázsiából a dinamikusan fejlődő Tokiót és a túlnépesedett Calcuttát elemzik."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!