GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Zalai évkönyv 1928. évre. Zalamegyei Almanach

Zalai évkönyv 1928. évre. Zalamegyei Almanach

Kiadás:

Zalaegerszeg, 1928

Kiadó:

Kultura Könyvkiadó és Nyomda R.T.

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Helytörténet Művelődéstörténet Balaton

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

420 p., 24 tbl.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

"Hosszú szünet után a negyedik évfolyama jelent meg a Zalamegyei Almanachnak Zalai Évkönyv címmel. A harmadik és negyedik évfolyam között véres, komor, könnyes tizenöt esztendő telt e1. Azokban az években szünetelt az Almanach, de nem aludt. Íme: itt van kezünkben egészségesen, izmosan. Boldogan lapoztam át, mert fedik azokat az irányelveket, melyeket az előző évfolyamok szerkesztésekor magam elé tűztem. Száz százalékban fedik, mert Zalavármegye érdemes közönségétől annyira szeretett szükséges könyv - igazi fehérkönyv maradt. A most megjelent évfolyamból hiányoznak ugyan a régi Almanachban közölt közhasznú részek, amelyeknek, oly nagy hasznát vette olvasó közönségünk. Ezeket csak minden második évben hozza majd a Zalai Évkönyv. Jövőre tehát azokra is sor kerül. Ezt azért gondolta így a szerkesztő, hogy az Évkönyv idei évfolyamában minél több tipikusan zalai tudományos és szépirodalmi munka jelenhessen meg. Mint ennek a nemes s tisztára zalai kultúrát, a Hemiats-kulturt szolgáló könyvnek az alapítója és három éven át volt szerkesztője hálás köszönetemet küldöm mindazoknak, akik bízva a szerkesztőben, anyagilag és szellemileg voltak szívesek támogatni ezt a nagy vállalkozást. A közönség megértését kérem a Zalamegyei Évkönyv érdemes szerkesztője számára továbbra is, mert az Évkönyv szolgálja a jelent és a jövőt egyaránt. Fogadja tehát az olvasni szerető közönség a most új köntösben meginduló Zalamegyei Évkönyvet azzal a meleg szeretettel, mellyel annakidején az Almanachot fogadta, Szerkesztője S. Szabó Gyula zamatos magyarságú írásaival már annyi kellemes órát szerzett a zalaiaknak és fáradságot nem ismerő munkásságával ritka, értékes szolgálatot tett a köznek, megérdemli tehát, hogy a vármegye közönsége ót megértőleg fogadja és támogassa. Legyen a Zalai Évkönyv meghitt jó barátja a zalai magyaroknak. Zalaegerszeg, 1928. január 1. CZOBOR MÁTYÁS Zalaegerszeg, r. t. város polgármestere tb. vármegyei főjegyző"

leírás:

Átkötött példány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!