TÖRTÉNELEM / Genealogia-heraldika kategória termékei
Öt évszázad címerei a magyar országos levéltár címereslevelein

: Öt évszázad címerei a magyar országos levéltár címereslevelein

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Genealogia-heraldika Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

303 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631322491

tartalom:

"Ameddig Magyarország királyság volt, az uralkodó - kitüntetésként - címereslevéllel biztosított különböző kiváltságokat az alattvalóinak. A címereslevelekre festett címerképek a letűnt korok embereinek életmódját és gondolatvilágát tükrözik, esetenként magas művészi színvonalon. E címereslevelek jelentős történeti forrásanyagot képviselnek; tudományos feldolgozásuk is megkezdődött. E kötet a Magyar Országos Levéltár gazdag gyűjteményének száz címerképét mutatja be színes képtáblákon, további 1173 darabot pedig rajzban. A színes címerképeknél rövid ismertetés hívja fel a figyelmet a címer és az adományozó címereslevél művelődéstörténeti, művészettörténeti és családtörténeti összefüggéseire. A könyv heraldikai - címertani - bevezetés segítséget nyújt az olvasónak a címerképfestészet szigorú szabályokra épülő művészetének megértéséhez, sőt ahhoz is, hogy a napjainkban újra reneszánszát élő tudományág bármely területét maga is művelhesse."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!