TERMÉSZETTUDOMÁNY / Geológia kategória termékei
A dolomit bányászata és felhasználása

A dolomit bányászata és felhasználása

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Geológia Ipar Bányászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

312 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631047229

tartalom:

"A könyv részletesen tárgyalja a hazai dolomit előfordulások földrajzi-földtani elhelyezkedéseit, minőségi vizsgálatukat és besorolásukat, valamint genetikai típusait. Ismerteti a dolomit bányászatának szállításra és további feldolgozásra való előkészítésének módszereit és ipari felhasználását. Ezzel nélkülözhetetlen gyakorlati segítséget nyújt, de egyben új műszaki technológiák kifejlesztésének is alapját képezi. Mindezt számos, összehasonlító, vizsgálati adatokat tartalmazó táblázat, kőzet-és elektronmikroszkópi fénykép egészíti ki. Hazánkban első ízben került ilyen feldolgozásra e kérdéscsoport, ezért hézagpótló és népgazdasági jelentőségű. Nagy tudományos értéket képvisel a tárggyal kapcsolatos irodalom közlése is. A könyv a gyakorló geológusok és bányászok részére nélkülözhetetlen, de haszonnal forgatható az oktatásban és a tudományos kutatás során is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!