TERMÉSZETTUDOMÁNY / Geológia kategória termékei
A Föld és fejlődéstörténete

A Föld és fejlődéstörténete

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Geológia Lexikon Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

1005 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632800117

tartalom:

"Számos, világviszonylatban is kiváló tudós és szakember munkájának eredményét foglalja össze a Föld és fejlődéstörténete című könyvünk. Tartalma kiterjed a földtudományok minden területére. Bemutatja a Föld keletkezéséről, belsejében és felszínen lefolyó változásokról szóló elméleteket. Megismertet a Földet felépítő ásványokkal, kőzetekkel, az ezekből kialakuló rétegekkel, a rétegekből felépülő hegységekkel és történetükkel. E történelem lapjairól leolvashatjuk az élő szervezetek fejlődését az első életnyomoktól az Ember megjelenéséig. Külön fejezetek tárgyalják az izotópgeológiát, a hasznosítható ásványi anyagok földtanát, a mérnökgeológiát és a földtan egyéb ágait. A könyv egyik legértékesebb fejezete: a földtani ABC. A címszavak alatt rövid, tömör fogalmazásban ismerjük meg a földtanra vonatkozó meghatározásokat. A szöveg megértését számos ábra, táblázat és kép könnyíti meg."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!