TERMÉSZETTUDOMÁNY / Fizika kategória termékei
A potenciálelmélet alkalmazása a geodéziában

: A potenciálelmélet alkalmazása a geodéziában

Kiadás:

Budapest, 1949

Kiadó:

Honvéd Térképészeti Intézet

Kategóriák:

Fizika Geológia Matematika Térképészet Geometria

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

141 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A potenciálelmélettel kapcsolatosan a geodétát elsősorban az érdekli, hogy a geodéziának melyik területén használhatjuk eredményesen ezt az elméletet. Ebből a nézőpontból a geodéziát – ideszámítva természetesen az alsó- és a felsőgeodéziát is – nagyvonalúan két részre, a geometriai- és a fizikai-geodéziára oszthatjuk fel. A geometriai geodézia, bizonyos alapvető fizikai feltevések mellett, foglalkozik a Föld fizikai felszínének közelében végrehajtott azon geometriai mérésekkel és számításokkal, amelyekkel a földi pontok egymáshoz viszonyított helyzete a gyakorlati igényeket kielégítő pontossággal meghatározható. A gyakorlati igényeket kielégítő pontosság azonban nem egy állandó változatlan valami, mert a föld drágulásával, az emberi létesítmények pontosságának fokozódásával, az anyaggal és a munkával való takarékoskodás növekedésével fokozódnak a felméréssel szemben támasztott gyakorlati igények is. Ezek a fokozódó igények részben kielégíthetők úgy, hogy a felmérés geometriai módszereit és műszereit tökéletesítjük.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!