TERMÉSZETTUDOMÁNY / Geológia kategória termékei
A történeti földtan alapjai

: A történeti földtan alapjai

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Geológia Őslénytan Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

308 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631745317

tartalom:

A szerző - az Eötvös Loránd Tudományegyetem Földtani Tanszékének vezetője - könyvében Földünk mintegy 4,6 milliárd évre visszanyúló történetének vázlatos bemutatásán kívül elsősorban azokkal a módszerekkel ismerteti meg az olvasót - az egyetemi hallgatókat és a szakembereket -, amelyekkel a földtudományok, így a geológia, a paleontológia, a geofizika stb., ezt az egyedülálló fejlődési folyamatot természettudományos egzaktsággal feltárják. Részletesen kifejti a rétegtan alapelveit, a geológiai korhatározás módszereit, bevezeti az olvasót a földtörténeti múlt rég eltűnt tájainak, éghajlati viszonyainak, környezeteinek rekonstrukciójába, az ősföldrajz alapelemeibe. Tárgyalja a földkéreg szerkezetalakulásának törvényszerűségeit, az óceán- és hegységképződés folyamatát, annak földtörténeti kutatási módszereit a lemeztektonika fényében.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!