TERMÉSZETTUDOMÁNY / Geológia kategória termékei
Agyagásványok

: Agyagásványok

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Geológia Kémia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

507 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az agyagásványoknak az utóbbi 2-3 évtizedben egyre sokoldalúbb és gyakoribb technológiai felhasználása világszerte felhívta a figyelmet az ásványvilág e különös csoportjára. Vizsgálatuk alapvetően három kérdést vet fel: milyen fajtáik vannak, az egyes fajták hogyan határozhatók meg, és hol fordulhatnak elő a természetben. A könyv e hármas tagolásban - monografikus jelleggel, az irodalom lehetőleg teljes áttekintésével - foglalja össze az agyagásványokra vonatkozó ismereteinket. Az első fejezet részletesen foglalkozik kristályszerkezeti és kémiai felépítésükkel. Gyakorlati célból közli minden agyagásványfajta kémiai összetételét és röntgendiffrakciós adatait. A második fejezet új meghatározási rendszer részletes kidolgozásával könnyíti meg az agyagásványokkal foglalkozók munkáját. A mű harmadik fejezete az agyagásványok természetes képződésével, mesterséges előállításával, elterjedésük módjaival és földtani törvényszerűségeivel foglalkozik.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!