TERMÉSZETTUDOMÁNY / Geológia kategória termékei
Általános természeti földrajzi gyakorlatok

Általános természeti földrajzi gyakorlatok

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Geológia Meteorológia Tankönyv Vízügy Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

406 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Bizonyos ásvány- és kőzettani ismeretek a földrajz szakos tanárok számára nélkülözhetetlenek. Ezt az alábbi néhány példa is alátámasztja: a Föld szilárd kérgét kőzetek alkotják; a kőzetkifejlődés a földtörténeti kutatás és elemzés egyik támpontja; a kőzetek anyaga, fizikai és kémiai tulajdonságai tájékoztatnak bennünket a Föld belsejének anyagairól, fizikai és kémiai tulajdonságairól; a földkéreg fetszinét a külső erők és kőzetek minősége szerint különböző módon és hatásfokkal tudják alakítani, ezért a kőzetminőség fontos szerepet játszik a felszin alakulásában; az ásványok, illetve a kőzetek nyersanyagokat szolgáltatnak a különböző iparágak számára; a kőzetek mállása révén keletkezik a talaj, amely a mezőgazdasági termelés alapja. Az ásvány- és kőzettani gyakorlatok célja az, hogy megismerjük és felismerjük a fontosabb kőzetalkotó ásványokat és kőzeteket, ismerjük azok jelentősebb hazai (esetleg egyes külföldi) előfordulásait és gazdasági jelentőségét. Ennek érdekében el kell sajátítanunk azokat a módszereket, eljárásokat, amelyek segítségével a kőzetalkotó ásványokat és a kőzeteket meg tudjuk határozni.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!