TERMÉSZETTUDOMÁNY / Geológia kategória termékei
Építészeti geológia

: Építészeti geológia

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Műegyetemi Kiadó

Kategóriák:

Geológia Tankönyv Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

140 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝A jegyzet azokat az ismereteket foglalja Össze, amelyek az építészmérnöki gyakorlatban az építési kőanyagokkal és tágabban tekintve a geológiai, földtani tudománnyal kapcsolatosak. Az 1. fejezet általános áttekintést ad az építészet földtani környezetéről és bemutatja azokat a főbb jelenségeket, amelyek a későbbiek megértése és alkalmazása szempontjából fontosak lehetnek. A 2. fejezet a geológiai erőhatásokat tekinti át, elsősorban a kőzetek keletkezésének és pusztulásának (3. fejezet) értelmezéséhez. Ez a fejezet elsősorban magyarázó jellegű, önálló ismerete az építészmérnöknek nem szükséges. A 3. fejezet a kőzetek rendszerének áttekintése. Ezen belül ismerteti a kőzetek alkotóit és azok illeszkedését, a kőzetek települését és bemutatja az egyes kőzetfajtákat, amelyek az építészetben fontosak lehetnek. A 4. fejezetben a kőzettan gyakorlati alkalmazását találhatjuk meg, mind az építési kőanyagokkal kapcsolatban mind pedig az építési talaj és a felszíni tömegmozgások vonatkozásában. Az utolsó fejezet tájékoztatást nyújt a hazai (felszín-közeli) földtani viszonyokról.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!