TERMÉSZETTUDOMÁNY / Geológia kategória termékei
Földi vetületek

: Földi vetületek

Kiadás:

Budapest, 1954

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Geológia Térképészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

508 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Hazay István (1901-1995) földmérő mérnök, egyetemi tanár. A Műegyetemen szerzett oklevelet 1922-ben, s a következő évtől az Állami Földmérés mérnökeként szolgált, 1942-től 1949-ig pedig a vezetője volt. Csillagászati geodéziai témájú doktori értekezése alapján a Műegyetem 1934-ben avatta doktorrá. 1938-ban jelent meg Kiegyenlítő számítás a geodéziai gyakorlatban című könyve. Budapesten a geodéziai, később felsőgeodéziai tanszék, s mellette a topográfiai és fotogrammetriai tanszék vezetésével bízták meg. 1960-tól 1964-ig a Mérnöki (ma Építőmérnöki) Kar dékánja, majd az Építőipari és Közlekedési Műszaki Egyetem rektora volt. Földi vetületek (1954) című könyvéért, valamint a geodézia tudományos és gyakorlati fejlesztésében elért eredményeiért 1955-ben Kossuth-díjjal tüntették ki.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!