TERMÉSZETTUDOMÁNY / Geológia kategória termékei
Földmértan I-II.

Földmértan I-II.

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1965

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Geológia Tankönyv Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

178 p., 204 p., mell.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝A földméréstan (geodézia) a helymeghatározás tudománya, Tárgyalja a földi pontok abszolút, illetve relatív helymeghatározására szolgáló eljárásokat, és ismerteti a mérések végrehajtásához szükséges műszereket és segédeszközöket. A földi pontok valamely idomnak a térszínen kijelölt alakjelző pontjai. A helymeghatározást abszolútnak mondjuk, ha a pontokat a Föld tengelyeire vonatkozólag, tehát a Föld felületén határozzuk meg; relatívnak, ha a pontokat egymáshoz viszonyítva határozzuk meg. A végzendő feladatoknak megfelelően beszélhetünk alsó geodéziáról és felső geodéziáról. Az alsó geodézia kisebb terjedelmű mérésekkel, a felső geodézia a Föld alakjának és méreteinek meghatározásával és az egész országra kiterjedő alaphálózatok kifejlesztésével foglalkozik. Az alsó geodéziai mérésekben a relatív meghatározás teljesen elegendő, a felső geodézia azonban már abszolút meghatározásra törekszik. Mi a továbbiakban csak az alsó geodéziai mérésekkel foglalkozunk.˝

leírás:

Móczár Ferenc ajánlásával. Megjelent 840 példányban.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!