TERMÉSZETTUDOMÁNY / Geológia kategória termékei
Nemércek földtana

: Nemércek földtana

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Geológia Bányászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

283 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"A könyv a Természettudományi Kar hallgatói számára készült. Az ásványi nyersanyagkutatás alapelvének ismertetése után genetikai sorrendben foglalkozik a nemércek telepeivel; az egyes nyersanyagok ásvány-kőzettani, földtani és teleptani jellemzőivel. ezen túlmenően részletesen tárgyalja a felhasználás szempontjait is. Érdeme, hogy mindenütt a hazai adottságokat és lehetőségeket tartja szem előtt, figyelembe véve a népgazdaság fejlesztési és tervezési irányelveit is. Azzal, hogy a második részben a kőbányászati nyersanyagokat is tárgyalja, valóban egységes képet nyújt a nemérces ásványi nyersanyagokról.
A szerző hatalmas anyagot állított össze a külföldi és hazai irodalom, a legfrissebb termelési adatok és a hazai ásványbányák legújabb kutatási eredményei alapján. Rendkívül nehéz feladatot oldott meg, mert különböző értékű adatokat kellett egységbe foglalnia és kritikailag értékelnie, amit előtte e témakörben senki sem végzett el. Főleg a magyar nemérces ásványi nyersanyagtelepek ismertetésével nemcsak a geológushallgatók, de a geológus, geofizikus, technolgus szakemberek és minden, a magyar föld kincsei iránt érdeklődő ember számára értékes összefoglalást nyújt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!