TERMÉSZETTUDOMÁNY / Geológia kategória termékei
Öntözőtelepek tereprendezése

Öntözőtelepek tereprendezése

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1960

Kiadó:

Közlekedési Dokumentációs Vállalat

Kategóriák:

Geológia Vízügy Mezőgazdaság általában Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

182 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A megfelelő viszonyok között alkalmazott öntözéses gazdálkodás terméskiegyenlítő, vagy termésfokozó hatása ma már világszerte közismert és nem vitatható. Az öntözés feltételeit biztosító vízellátó és a fölösleges vizet elvezető művek, valamint az öntözőtelepek azonban hatalmas beruházásokat igényelnek, amelyek akkor gyümölcsöznek a legjobban, ha a legkorszerűbb elvek figyelembevételével valósulnak meg s az üzemükhöz szükséges legkedvezőbb feltételek biztosíthatók. Ezek az irányelvek érvényesek természetesen hazai öntöző gazdálkodásunkra is. Ismert viszont, hogy öntözőberendezéseink legnagyobb részét, különösen a korábbi években létesítetteket ma korszerűsíteni kell. Ennek egyik legcélravezetőbb - bár a legnagyobb körültekintést, szakértelmet, mezőgazdasági és műszaki felkészültséget igénylő - eszköze a nagy beruházással járó, de ennek megfelelően kedvező üzemi körülményeket teremtő tereprendezés. Amikor ezzel kapcsolatban megállapítjuk, hogy tereprendezésre nincs mindenütt szükség, sőt alkalmazása sok esetben gazdaságtalan, káros is lehet, akkor azt is le kell szögeznünk, hogy adott körülmények között a tereprendezés feltétlenül előnyös és a népgazdasági terveinkben előírt mérsékelt tereprendezési program - mely meglevő telepeink egy részének korszerűsítését és egyes új telepek tereprendezéssel való megépítését írja elő - minden körülmények között indokolt. A szorosan vett tereprendezés gondos tervezést igénylő és korszerű földmunkagépekkel végrehajtandó műszaki tevékenység. Végrehajtásának módját azonban - a műszaki szempontok mellett - nagymértékben talajtani szempontok és a mezőgazdaság üzemeinek igényei szabják meg. Az öntözőtelepek tereprendezésével kapcsolatban szükséges tehát a felmerülő összes feladat tisztázása és az ezzel kapcsolatos tennivalók világos megfogalmazása..."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!