TERMÉSZETTUDOMÁNY / Geológia kategória termékei
Szénkőzettan

: Szénkőzettan

Kiadás:

Budapest, 1952

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Geológia Kémia Bányászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

315 p., ill., 39 tbl.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A tudomány és a technika, egymással versengve fáradozik ma a kőszénnek, mint nyersanyagnak legkülönbözőbb módszerekkel és eljárásokkal való kihasználására. Ennek sikere is elsősorban a kőszén anyagának és tulajdonságainak minél teljesebb, mindenre kiterjedő ismeretét teszi szükségessé. Tudomány és gyakorlat, a sokoldalú vizsgálatokban együtthaladva jut napról-napra új megoldásokra, újabb kilátásokat nyitó eredményekre. A magyar kőszénbányászat mintegy száz éves fejlődésétlezárva, a szocialista bányászat új fejlődési korszakot nyitott. A szocialista termelésben meg kell ismernünk a kőszén történetét, kifejlődési módját, összetételét, elegyrészeit, összes földtani sajátságait, felhasználási módjainak minél tökéletesebb teljessége érdekében. A Magyar Tudományos Akadémia Földtani Bizottsága, a gyakorlati élet szükségleteinek figyelembevételével, elsőrendű kívánalomként jelölte meg a kőszénre vonatkozó könyvek kiadását. Ennek a kívánalomnak teljesítését jelenti egyikünk "Szénkőzettan"-a és másikunk "Kőszénföldtan"-a, melynek megírásában a fontos cél érdekében, a legteljesebb együttműködéssel, megnevezések, szóalkotások, logikus tárgyalási rend összeegyeztetésével a legkorszerűbbet törekedtünk adni. Egyes vonatkozásban új irányokkal úttörők lehetünk."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!