TERMÉSZETTUDOMÁNY / Geológia kategória termékei
Új geológiai ismeretek a földrajztanításban

: Új geológiai ismeretek a földrajztanításban

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Geológia Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

182 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631747794

tartalom:

˝Az egységes földtudományi szemlélet kialakítását sürgetik általában is mindazok az irányelvek és határozatok, amelyek hangsúlyozzák a természettudományos ismeretek fontosságát, a világnézeti jelentőségű új tudományos megismerések propagálását, a különböző tudományterületek közötti összefüggések feltárását, és adatszerűség helyett a természettudományos gondolkodásra késztető módszerek elterjesztését. Másrészt a hazafiságra való nevelés gazdag lehetőségei maradnának kihasználatlanul, ha a magyar föld dokumentumait újszerű megközelítésben, a földtörténeti fejlődés oldaláról nem tárnánk a fiatalság elé. Könyvünk ezért a természettudományos világkép szempontjából leglényegesebb geológiai, geofizikai ismeretek áttekintését adja. Azokban a témakörökben pedig, amelyekkel kapcsolatban hazai példákat is említeni lehet, könyvünk értelemszerűen kitér a hazai föld geológiai fejlődéstörténetére. A szerző - számos korábbi tanulmányának összefoglalásával - lemeztektonikai alapon tekinti át mindazokat az ismereteket, amelyek az új tantervben a földrajzi környezet ábrázolásához, illetve a kőzetburokhoz kapcsolódnak. Értelemszerűen legnagyobb súllyal a kőzetburokkal kapcsolatos ismeretek szerepelnek, mégpedig az egyes fejezetekben tervszerű ismétlésekkel. Ennek az a célja, hogy az egyes témakörök ne határolódjanak el metafizikusan, hanem fény derüljön a köztük levő dialektikus összefüggésekre.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!