˝ A gombát ma már mindenki szívesen fogyasztja egész éven át. Termesztése iránt is egyre nagyobb az érdeklődés. Egyre többen a ház körül állítják elő e különleges "zöldségfélét". A feltételek nálunk is adottak. Csupán meg kell tanulni a gondozás módját, hiszen alapvetően eltér más, fejlettebb növények termesztésétől. A szerzők a termesztés általános ismeretei és a szakkifejezések magyarázata után külön-külön ismertetik az egyes fajok előállításának tudnivalóit. Ezek a fajok a következők: csiperkegombák, laskagombák, harmatgomba, rizsszalmagomba, fagomba, tőkegomba, akácgomba, rétgomba, pereszke és a kevésbé ismert fajok.˝
MEZŐGAZDASÁG / Gombászat kategória termékei
Szili István, Véssey Ede: A csiperke és más gombák háztáji termesztése
Kiadás:
Budapest, 1990
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Sorozat:
Terjedelem:
187 p.
Kötésmód:
papír
ISBN:
9632344170