A magyar erdők és mezők ehető gombáinak jobb megismerése és fokozottabb felhasználása, vagyis a magyar táj kincseinek egyre jobb kihasználása: nemzetgazdasági érdek.
A kb. kétmillió katasztrális holdat kitevő erdeinkben termő (közepes gombajáratú évet és kh-ként 5-10 kg gombatermést számítva) 10 millió kg értékes ehető gombának jelenleg csak egy részét gyűjtik össze értékesítés végett. Pedig a gombák főleg magasabb fehérjetartalmuk miatt jelentős tápanyagforrást jelentenek és mivel kitűnő ízesítők, igen jelentősek a konzervipar számára is.
Ez a kiadvány a legfontosabb 22-féle ehető gombafaj leírását és színes ábráját tartalmazza.
MEZŐGAZDASÁG / Gombászat kategória termékei
Fontosabb ehető gombáink
Kiadás:
Budapest,
Kiadó:
Kategóriák:
Terjedelem:
24 p., ill.
Méret:
14 x 20 cm
Kötésmód:
fűzött
tartalom:
leírás:
Előző tulajdonos helyenként belejegyzetelt.