SZÉPIRODALOM / Görög irodalom kategória termékei
A három gyűrű

: A három gyűrű

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Görög irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magvető világkönyvtár

Terjedelem:

303 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631402614

tartalom:

˝Egy öregedő, a megöregedés ellen még szenvedélyesen küzdő görög asszony nagy magánmonológja ez a regény, amelybe még egy monológ, elbeszélés fonódik bele, az asszony meghalt barátnőjének élettörténete. "Sok ember magában hordja saját pusztulása csíráját. Ekavi éles észjárása ellenére képtelen volt hidegvérrel, józanul szembenézni a valósággal. Így minduntalan összeütközött vele, és megsebezte magát" - mondja a monologizáló Nina, aki maga sem ura indulatainak, élete során maga sem volt képes józanul mérlegelni a valóságot. Ógörög tragédiák színpadára illő fekete ruhás alak mint a kettő, és noha semmiképp sem kora történelmének krónikása, sokat mond el a második világháború előtti, alatti és utáni Görögország történetéből, föltárja vagy a háttérben érzékelteti a nép sajátos karakterét, szenvedélyességét, szokásait, előítéleteit, elnyomatások és megszállások megpróbáltatásait.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!