SZÉPIRODALOM / Görög irodalom kategória termékei
A ló és a repülő - Mai újgörög elbeszélések

A ló és a repülő - Mai újgörög elbeszélések

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Görög irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

199 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Az "ezredesek" diktatúrája éppen olyan éles vízválasztó az emberi és a művészi helytállás kérdésében a mai Görögországban, mint amilyen a fasizmus volt annak idején Németországban. A demokrácia ókori bölcsőjében a diktatúra veszélyes és tiltott szerzők listájára tette Aiszkhüloszt, Szophoklészt és Euripidészt, s éppen ezért a mai görög írók helytállása vagy elbukása túlnő az egyszerin, az önmaguk helytállásán, s a szabadság és a demokrácia szimbolikus ügyévé válik. Kötetünk tizenkét írója - ha különbözik is politikai-művészi szempontjuk és módszerük - a helytállást választotta, s ezzel hitet tettek ókori elődeik öröksége mellett. Elbeszéléseik a második világháború utáni Görögországot mutatják be a diktatúra előestéjéig, azt a feszültségektől terhes korszakot, amelyben az ellentétek mindinkább polarizálódtak. E korszak fojtott atmoszférája rátelepszik a nép minden rétegének az életére, s az elbeszélések bizonyítják, hogy az egyéni, a kispolgári kitörési kísérletek vagy kudarcba fulladnak, vagy szükségképpen megalkuvásba torkollanak.

leírás:

A borító első felén sérülés.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!