SZÉPIRODALOM / Görög irodalom kategória termékei
A tűz titka. Ciprusi görög elbeszélések

A tűz titka. Ciprusi görög elbeszélések

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Görög irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

223 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630736454

tartalom:

˝Ciprus, a páratlan szépségű sziget, az alig két évtizede önálló államiságú ország néhány év óta szívszorító hírek, megrázó események nyomán rögződött milliók és milliók tudatában. Mindez felkeltette az érdeklődést világszerte egy viszontagságos sorsú nép történelmi múltja, és kultúrája iránt. Ezen a területen a magyar kultúrának is sok a pótolnivalója. Gyűjteményünk az első magyar nyelvű válogatás a szigetország irodalmából. Bármily különös, önálló ciprusi prózáról csak a századforduló óta beszélhetünk. Élharcosai közül többen éltek tartósan külföldön s közvetítették a különböző világirodalmi áramlatokat. Elsősorban azonban a görögországi próza három nagy hólláma egyre alkotóbb alkalmazásával tükrözi a ciprusi elbeszélő irodalom a zömében paraszti, s csak az utóbbi időben iparosodó ország társadalmi ellentmondásait és függetlenségi küzdelmeit, de népének újabb megpróbáltatásait is. Három írónemzedéket kísér nyomon antológiánk. Munkásságukban kiteljesedik egy új irodalom, amely egyre eredményesebben küzdi le provinciális jellegét, s domborítja ki ciprusi mivoltának önálló arculatát. A változatos témájú és hangvételű novellák a ciprusi nép alkotóerejének kimeríthetetlen gazdagságáról tesznek tanúbizonyságot.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!