SZÉPIRODALOM / Görög irodalom kategória termékei
Galamb özönvíz után. Modern ciprusi költők

Galamb özönvíz után. Modern ciprusi költők

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Görög irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

222 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630737035

tartalom:

"Ciprus - a Szépség szigete, a szerelem istennőjének, Aphroditénak szigete. Itt, Európa s a Közel-Kelet kultúráinak metszéspontján már háromezer évvel ezelőtt is hatalmas himnuszköltészet virágzott. Ciprus kultúrájának háromezer évéhez - s mítoszokban, viszontagságokban, társadalmi formációkban micsoda gazdag háromezer évhez! - képest elenyészően rövid idő az az alig több mint fél évszázad, melyet antológiánk átfog. A modern ciprusi líra azonban igen fiatal: akik megteremtették, éppoly mélyen merítettek saját hagyományaikból, mint amilyen találékonyan asszimilálták az európai költői mozgalmak legfrissebb módszereit, az avantgarde képalkotásának minden lehetőségét. Megtartották az anyanyelvi kultúra örökségét, s hirdetői lettek egy újfajta patriotizmusnak, amely már Ciprust tekinti édes hazának."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!