SZÉPIRODALOM / Görög irodalom kategória termékei
Görög komédiák

Görög komédiák

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1982

Kategóriák:

Görög irodalom Klasszika-filológia Dráma

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Devecseri Gábor művei

Terjedelem:

484 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630727951

tartalom:

˝A Devecseri Gábor életmű-sorozat utolsó műfordításkötete az antik görög komédiaköltészet világába vezet el. Megismertet az ókomédia - Arisztophanész - harsány színeivel, az athéni állam életére közvetlenül reagáló politikumával, a nézőket név szerint ostorozó, pökhendiséget, zsugoriságot, törtetést, mohóságot, kicsinyes hazugságot gyilkosan leleplező élesnyelvűségével, féktelen szabadszájúságával és a világot jobbítani akaró töretlen hitével. Elvezet továbbá az újkomédia - Menandrosz - szelídebb, a magánélet, a házasság, szerelem szférájába húzódó birodalmába is, ahol a humánum, az emberhez méltó szép élet a fő eszmény, ahol a cselszövők mindig meglakolnak, és a hű szeretők mindig elnyerik jutalmukat. A kötet darabjai közül három - Az akharnaibeliek, a Nők ünnepe és A nőuralom - Devecseri Gábor életében kiadatlan maradt, és most jelenik meg először nyomtatásban.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!